Iskala sem veganski recept za zelenjavno omako iz brokolija in cvetače, ampak ga nisem našla. Zato sem se odločil, da ga bom naredila čisto po svoje. Skuhala sem si testenine iz rdeče leče, potem sem si skuhala, še brokoli in cvetačo v osoljeni vodi. Ko je bilo vse dovolj skuhano sem s paličnim mešalnikom naredila gosto zmes iz brokolija in cvetače. Položila sem vse skupaj nazaj na štedilnik in dodala še začimbe.
Na podoben način naredim tudi gosto juho iz brokolija in cvetače zato sem sem spomnila, da bi bila morda tudi omaka iz tega z drugačnimi začimbami dobra. Ko sem jo poskusila, je bila kar okusna. Nisem pa vedela, kako bo pasalo skupaj s testeninami iz leče.
Ko je bilo vse skupaj narejeno, sem naložila na krožnik. Solata je bila že pripravljena in lahko sem odšla do mize, da pojem večerjo. Ko sem naredila prvih nekaj grižljajev, sem ugotovila, da je omaka odlična in da zelo dobro paše k testeninam. Tako hitro je vsega zmanjkalo in prav nobene teže nisem čutila v želodcu. Sita sem bila pa ravno prav.
Zelo rada imam te sestavine, ker so zelo zdrave in zelo veliko tega lahko pojem. Kakšne preveč nasitne hrane ne morem namreč jesti, saj se je prehitro najdem in potem pojem premalo. Zadnjič sem jedla burger in sem ga komaj pojedla. Po tem sem bila pa še eno uro za nikamor. Sploh se ne spomnim, kaj smo se pogovarjali še na tisti večerji. Še dobro, da sem potem šla takoj domov in sem lahko spila pol litra radenske, da sem se malce bolje počutila.