Če kaj na mojem vrtu raste, pa je to paradižnik. Prvo leto, ko sem ga sadila in videla, koliko ga je, sem bila prav presenečena. Takoj sem vedela, da bi lahko kupila plinski žar in tako delala paradižnikovo omako. Ker me je prehitel čas, sem prvi leto tako paradižnik podarila različnim ljudem, sosedom, strankam, ker sem ga imela sama preveč.
Takoj naslednje leto pa sem se organizirala in že spomladi kupila žar na plin, da bom pozno poleti kuhala paradižnikovo omako. To je bilo nekaj čisto novega zame, nikoli je še nisem kuhala, vendar sem dobila prav dober recept in tako sem si vzela čas, da bo res dobra paradižnikova omaka.
Če bi morala kuhati v kuhinji, vem, da tega ne bi, ker toliko ur kuhati v kuhinji ni fajn, imela sem plinski žar in vse je bilo lažje, ker sem lahko čisto vse pripravila zunaj. Kar nekaj dela je s pripravami, preden začneš na veliko kuhati, tako sem se odločila, da na pomoč pokličem mojo prijateljico, ki mi je vedno pomagala, če sem imela preveč dela.
Tudi ona si je domov odnesla paradižnikovo omako, ker smo je naredili res veliko. Super pride žar, ker lahko te jedi pripravljaš zunaj, ker je kar nekaj umazanega dela in kuhinja bi bila sigurno na polno umazana.
Tako pa potem prideš v pospravljeno kuhinjo, to je res super. Naš žar na plin je že poleti prav prišel, ko smo si kaj na hitro pripravili in tako uživali popoldan v naravi.
Saj veste tisti sončni vikendi, žar in prijatelji. Kaj še lahko imaš več? Prav nič. Mi se imamo vedno zelo lepo, ker se imamo vsi radi in vsi smo eden do drugega odkriti, tako prijateljstva trajajo že kar nekaj let in še bodo trajala, prav tako bo žar še prišel v uporabo.